Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

En dag på förskolan

Vi välkomnar de barn som lämnas tidigt på morgonen inne i matsalen mellan klockan 6.30 och 7.30. Vi startar oftast upp med en enklare skaparaktivitet eller kanske läser en bok tillsammans med barnen. Frukosten äter vi i matsalen och när barnen ätit klart går de till respektive avdelning.

Foto: Claudia Fried

Vi serverar en varierad och näringsriktig frukost klockan 7.30 varje dag. Frukosten kan bestå av gröt, yoghurt, fil, müsli, flingor, mjölk och smörgåsar med varierande pålägg.

När alla barn har kommit startar den pedagogiska verksamheten. Ungefär klockan 9 har varje avdelning sin morgonsamling där vi går igenom vad som kommer att hända under dagen och där barnen är delaktiga i utformningen. Sedan är det oftast dags för utevistelse med lek eller pedagogisk verksamhet. Barnen delas oftast in i mindre grupper beroende på vilken aktivitet vi ska ha.

Lunchen äter vi i två olika omgångar inne på respektive avdelning eller i matsalen. De yngre barnen äter före de äldre barnen.

Efter lunch har vi vila inne på våra avdelningar De som behöver sova får göra det och de som inte sover får lyssna på en saga eller lugn musik en stund. Efter vilan åtetgår vi till pedagogiska aktiviteter och lek.

Vi äter mellanmål cirkla klockan 14.00. Några av barnen avslutar dagen vid den här tiden och sen går barnen hem allt eftersom deras vårdnadshavare hämtar dem.

16.30 samlas vi i matsalen om vi har stängning inomhus, annars går vi över till lilla gården om vi stänger utomhus.

17.30 stänger förskolan Trombonen.

Senast uppdaterad: 17 november 2019